M-accent opent zesde kringloopwinkel
  • Producten voor elk budget
  • Een langer leven voor spullen
  • Een kleinere afvalberg
  • Erkend maatwerkbedrijf

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

M-accent opent zesde kringloopwinkel

M-accent opent tweede kringloopwinkel in Lievegem 

Het Meetjesland krijgt er nog een kringloopwinkel bij.  Op 3 juni opent M-accent een tweede winkel in Lievegem.  Door de opening is er niet alleen meer tweedehandsshoppen mogelijk in de regio, het zorgt ook voor extra jobs voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.  Want daar is het M-accent om te doen; hergebruik stimuleren en impact hebben op de lokale tewerkstelling.  Intussen is dit de zesde kringloopwinkel van M-accent in het Meetjesland.

Groei in tweedehandsshoppen

Vandaag is er al een kringloopwinkel in Zomergem die zich als concept store focust op kledij en boeken.  De tweede winkel in Lovendegem zal het ruime kringloop-assortiment hebben. 

“Door de opening van een extra kringloopwinkel met ons volledige winkelaanbod, kunnen klanten voor nog meer tweedehandsshoppen bij ons terecht.  Kledij, elektro, kleinmeubelen, huisraad, speelgoed, fietsen, boeken, … zijn alle zaken die we er een tweede leven geven.” licht Sofie Schoonackers toe, operationeel manager bij M-accent. 

“Nog een verschil met de winkel in Zomergem is dat er ook een brengpunt is.  Zo kan iedereen uit de streek er makkelijk met zijn gerief terecht.” gaat Sofie verder.   

Partnerschap met gemeente Lievegem

Ook het gemeentebestuur van Lievegem is enthousiast over de tweede kringloopwinkel. 

“Thriften” is enorm modieus, en dat willen we ook zo houden in Lievegem.  Duurzaamheid en hergebruik krijgen een alsmaar belangrijkere plaats in onze samenleving en daar staan we als lokaal bestuur achter.  Kringloopwinkels spelen daarin een pioniersrol en het partnerschap met M-accent is dé manier om lokaal een impact te creëren.” zo vertelt Kim Martens, burgemeester van Lievegem.

Ook Sofie bevestigt dat; “De kringloopwinkel die we vijf jaar geleden openden in Zomergem was meteen een succes.  Nu willen we ook ons volledige aanbod tot bij de mensen van Lievegem brengen, wat kan in deze grotere winkel van maar liefst 470 m2.”  

Meer kansen op de arbeidsmarkt

Door de opening van de nieuwe winkel zorgt dit opnieuw voor extra (sociale) tewerkstelling.  “We creëren jobs voor een 7-tal nieuwe medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, onder begeleiding van een maatwerkcoach en een adjunct winkelverantwoordelijke. De adjunct focust zich op de dagelijkse werking en organisatie van de winkel.  De coach zorgt voor ondersteuning aan de maatwerkers en gaat op zoek naar hun talenten.  Via opleiding en werk op maat kunnen maatwerkers ervaring opdoen en terug participeren in de maatschappij.  Het geeft ons dan ook veel voldoening dat we met deze tweede winkel terug meer kansen creëren op de arbeidsmarkt. ” vertelt Noor Cauwels, personeelsverantwoordelijke bij M-accent.